This is a free Purot.net wiki
  • View:

AriS

Kehittämistehtävä

Kehittämistehtäväni hakee vielä muotoaan, mutta liittyy työssäoppimiseen. Helmikuussa aloitan uuden ryhmän kanssa ja hankkeeni liityy tähän. Ajatuksena on jonkin somen muodon käyttäminen työssäoppimisen ohjauksessa ja tukena. Opiskelijat ovat aikuisopiskelijoita eikä valintoja ei ole vielä tehty, mutta hakijoiden pohjakoulutuksen perusteella niin ikä- kuin koulutuspohjakin on varsin epähomogeeninen. Olen omalla alalla tottunut siihen, että opiskelijoiden tietokoneen käytön valmiudet ovat  nollasta kymmeneen. Joudun siis pohtimaan mikä näistä on helpoin ja joustavin käyttää.

Blogi, Facebook joku muu mikä...???

Päivitystä 5.3. 2012  tähän, olen pohtinut myös ohjauksen eettisyyttä sekä yksityisyyttä. Nämä somen yleiset kanavat eivät mielestäni mahdollista kovin henkilökohtaista ohjausta juuri tuon yksityisyyden ja eettisyyden näkökulmasta katsottuna. Tämä täytyy toteuttaa face to tace, erityisesti jos joudutaan käyttämään konfrontoivaa tyyliä (harvoin kyllä aikuisilla tähän joudutaan). Näkisinkin somessa tapahtuvan ohjauksen(mm. blogi, facebook) olevan enemmän neuvoa ja ohjeita antavana, keskustelevana( enemmänkin ryhmäohjausta??).Muistettava on, että ohjaukselle on aina varattava riittävästi aikaa. Olen pohtinut kehittämishakettani nyt tästä näkökulmasta ja olen päätynyt siihen, että ainoastaan skypellä /googlen hangoutilla on mahdollista käydä lähelle face to face ohjaus esim. katalyyttisesti, mutta tähänkin on varattava aikaa ja tilaa.

Tämmöisin ajatuksin eteenpäin.

Discuss & brainstorm

@mention   Formatting
If you write this... ...you get this
*text* text
_text_ text
[link text](https://www.purot.net) link text
#page_id #page_id
@username @username

Skype varmasti toimii, kunhan se on opiskelijoillekin tuttu. Itse tosin törmäsin keväällä sääntöön, jonka mukaan kuntayhtymän koneille ei Skypeä saa asentaa... Ehkä tämä sääntö oli jäänne muinaisilta ajoilta.

Facebookin ryhmien puolesta puhuu sekin, että siellähän voi käyttää myös yksityisviestejä silloin, kun ei halua antaa palautetta tai esittää kysymyksiä koko ryhmän tieten.

Omassa etäpalautteenannossani olen kyllä huomannut, että mutkikkaita asioita on työläs selittää kirjallisesti. Vaikeaakin se on tehdä siten, että lukija ymmärtäisi asian samalla tavalla kuin kirjoittaja tarkoittaa. Näissä tapauksissa mahdollisuus puheviestintään on tärkeä.
KristiinaV   (13.03.2012 22:27)
  Reply

Olen kokeillut Facebook-ryhmän käyttämistä oman luokkani kanssa. He ovat n. 20-vuotiaita merkonomiopiskelijoita. TOP-jakso on heillä vasta tulossa, mutta nyt olemme käyttäneet foorumiamme (salainen) tiedottamisessa. Minun lisäkseni myös opiskelijat tiedottavat tämän ryhmän kautta. Olemme suunnitelleet, että laitamme sinne valokuvat jokaisen työpaikalta TOP-jakson alettua ja jokainen voi kertoa, millaisia töitä tekee TOP-paikassaan. Vastaan myös kysymyksiin tätä kautta ja sovin käyntejä työpaikoilla. Tämänikäiset ovat ottaneet välineen omakseen ja minunkin on helppoa viestitellä tätä kautta heille ajasta ja paikasta riippumatta. Onko tästä yhtään apua sinulle?
aillans   (13.03.2012 19:42)
  Reply